Olyan játék babát keresel gyermekednek, ami nem csak szórakoztató, hanem nevel is? Akkor alighanem nem kell tovább keresgélned, és ha megrögzött zöld vagy akkor sem kell aggódnod.

Zöld energiával éltethető játék baba

Olyan játék babát keresel gyermekednek, ami nem csak szórakoztató, hanem nevel is? Akkor alighanem nem kell tovább keresgélned, és ha megrögzött zöld vagy akkor sem kell aggódnod.

A Sierra Club, az Egyesült Államok legnagyobb, legrégebbi és legnagyobb befolyással rendelkező zöld szervezete hívta fel ugyanis a figyelmet arra a játék babára, amely azon kívül, hogy emberi jellemvonásokkal bír, és még a megújuló energiákat is népszerűsíti. A Sierra Club, külön programja és weboldala a zöld otthon, amely a fenntartható életvitelre próbálja meg rávezetni az amerikaiakat és ezen oldal blogjában hívták fel a környezettudatos amerikaiak figyelmét erre e különös játék babára. A neves albán származású designer, Endrit Hajno által megálmodott játék baba, ugyanis lényegesen többre képes, mint egy egyszerű baba. Ahhoz hogy életre kelljen napfényre és szélre van szüksége, amit a gyerekeknek kell biztosítania számára. Így a gyermek nem csak játszik, hanem megismeri a napenergia és szélenergia jellegzetességeit is. A játék baba kezein és lábain tapadókorongok találhatóak, amivel az ablaküvegre lehet ragasztani, kijelzőjén pedig mutatja, hogy a babának mennyi életenergiája van, és hogy hány pontos gyűjtött össze a szél és napenergiából. A játék baba szinteket is képes teljesíteni, és ahogy egy modern játéktól illik Bluetooth technológiával is el van látva. A játék hamarosan kapható lesz a boltok polcain is, írja az ebrand.hu.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.