Zöld programra adományozza kártyanyereményét a magyar milliárdos

A World Poker Series London első helyét a közelmúltban megszerző Demján Sándor, Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója a Levegő Munkacsoport rendelkezésére bocsátja teljes hazahozott nyereményét, 113 000 font sterlinget – jelentették be tegnap a Demján Sándor Alapítvány kuratóriumának tagjai a TriGránit budapesti székházában.

„Demján Sándor erős amatőr a kártyában, aki felküzdötte magát az első csoportig. Korábban is nyert már, de ezeket a pénzeket sosem magáncélra fordítja, hanem valamilyen közcélra” – mondta dr. Takács Ildikó kuratóriumi tag a vállalkozó pókerjátékáról és adományozási szokásairól csütörtökön, a Levegő Munkacsoport és a Demján Sándor Alapítvány közös sajtótájékoztatóján írja a hetivalasz.hu. A mai (péntek) árfolyamon 4 225 000 forintnak megfelelő angol fontot így parkosításra, faültetésre, kúszónövények telepítésére fordíthatják. Lukács András, a zöld munkacsoport vezetője kifejtette, Budapesten nagy szükség van zöld felületek kialakítására, ilyen környezetben ugyanis kimutathatóan jobb életminőség biztosítható, de ezzel ellensúlyozni lehet a nyári kánikulában elviselhetetlen, úgynevezett városi „hőszigetek” (fokozott hőterheléssel sújtott városi részek) terjedését is.

 
Pál János, a Levegő Munkacsoport szakértője hozzátette: az adomány több ezer négyzetméter zöld felület telepítésére lehet elég. Míg egy előnevelt fa elültetésének összköltsége 50-100 000 forint körül van, addig kúszónövényből már 1000 forint ráfordítás után, rövid időn belül látványossá váló eredményeket lehet elérni. A civil szervezet képviselői a Heti Válasz Online kérdésére elmondták, a kapott összeg felhasználására közintézmények, társasházak és magánszemélyek is pályázhatnak majd; a részleteket hamarosan közzéteszik a munkacsoport honlapján.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.