A csapvíz is jó víz

A főváros számos pontján van lehetőség arra, hogy a járókelők tiszta, jó minőségű vízzel frissítsék fel magukat vagy töltsék fel kiürült palackjaikat – ezeket a helyeket szeretné megmutatni a Tudatos Vásárlók Egyesülete májusi “ivókút sétáján”.

 A szervezők olyan vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket, amelyen megmutatják azokat a – főváros budai oldalán található – ivókutakat, amelyek vizéből a járókelők “kockázatmentesen” ihatnak. Tudásszomjukat is olthatják a túra résztvevői: a városi víziközmű-hálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról szóló előadásokkal színesítik programjukat a szervezők, sőt olyan történeteket is elmesélnek majd, hogy szokás volt-e a múlt század fordulóján vizet inni ebédhez a főúri asztaloknál.

 
A séta pénteken 15 óra 30 perckor indul Budapest I. kerületéből, a Sánc utcai víztároló bejárata felett lévő szobortól. A részvétel ingyenes, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az egyesületnél lehet jelezni. A nyár folyamán további négy túrát szerveznek, ezek időpontjáról a szervezet honlapja ad tájékoztatást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete non-profit, közhasznú szervezet, amelynek a fogyasztók hosszú távú érdekeinek képviselete, a fogyasztók tájékoztatása céljából alakult.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.