A Google környezetbarátabbá válik a Google Energyvel?

Nem tudunk tovább anélkül beszélni különböző szerkezetekről, hogy ne emlékeznénk meg arról, hogy a Föld korlátozott forrásokat kínál számunkra.

A technológia fejlődésével még inkább rájövünk, hogy ezek az erőforrások, amelyek száz évvel ezelőtt még szinte végtelennek tűntek, egyszerűen nem elégítik ki ezt az apró kék bolygót.
Ezek az erőforrások látják el ugyanis készülékeinket. És amikor forrásokról beszélünk, meg kell említenünk az energiát is. És amikor energiáról beszélünk, beszélnünk kell az energia mögötti üzletről is.

A Google, úgy tűnik, érdekelt az energia piacon, mivel létrehozott egy új leányvállalatot, amely állítólag energiát fog vásárolni és eladni. A Google Energy a múlt hónapban jött létre, és a Szövetségi Energetikai Szabályozó Bizottságtól kért engedélyt, mely lehetővé teszi számára, hogy részt is vegyen az energia piacokon. A Google tényleg irányítani szeretne minden online és offline ügyet?
Nos, úgy fest, hogy a Google megoldást akar találni az egész energiaválságra. Niki Fenwick, a Google képviselője szerint a cég „meg akarja venni a legjobb minőségű és a leginkább megfizethető megújuló energiát”.

A Google adatközpontok szükségük van minden energiára, amelyhez hozzá tudnak jutni. A teljes Google birodalom alapja egy nagy adatközpont hálózat, amelynek energiára van szüksége a működéshez. A Google már összpontosítva létrehozta az energiahatékony adatközpontokat és termikus napenergiába, geotermikus energiába fektetett, és valószínűleg nem állt itt meg.

A Google Energy vajon még több energiát ad a Google-nek? Vajon játszhat a Google még nagyobb szerepet mindennapi életünkben?

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.