A KvVM 100 millióval segíti az illegális hulladéklerakók felszámolását

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) 100 millió forinttal segíti az illegális hulladéklerakók felszámolását az idén, az önkormányzatok és non-profit szervezetek számára kiírt pályázat eredményeképpen 200 helyszínen több mint 17.300 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtenek össze és ártalmatlanítanak szakszerűen.

A zöldtárca keddi közleménye szerint a támogatásra 44 önkormányzat és 4 társadalmi szervezet pályázott sikeresen.
A minisztérium célja, hogy a megtisztított területekre ne kerülhessen ismételten elhagyott hulladék, ezért azok a pályázatok részesülhetnek támogatásban, amelyek a megelőzést, a tájékoztatást és a területek utógondozását, valamint a terület funkcióváltását is magába foglaló komplex programot tartalmaztak.
Az elbírálásnál külön értékelték, ha a munkát a civil szervezetek és az önkormányzatok közösen végezték. Pályázni a teljes költségvetés 80 százalékára, de legfeljebb 3 millió forintra lehetett.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.