A víz világnapja – Program a Rex Állatszigeten

Kézműves foglalkozások, állatbemutatók és lovaglás is szórakoztatja az érdeklődőket szombaton a budapesti Rex Állatszigeten a víz világnapjához kapcsolódva.

Állatok a Bibliában, hogyan várjuk a húsvétot címmel Solymár Péter evangélikus lelkész tart előadást, majd bemutatkoznak az Állatszigeten élő tengerimalacok, kutyák és cicák. Bikfalvi Istvánné, az Ásványvíz Terméktanács titkára Magyarország természetes ásványvizeiről és kialakulásukról, míg Müller Tamás, a Szent István Egyetem oktatója Magyarország veszélyeztetett halfajairól és megmentésükről beszél a hallgatóságnak. Zellei Ágnes, a Magyar Horgász Szövetség képviselője a halgazdálkodást természetvédelmi nézőpontból közelíti meg, Sándor András, a Rex Állatsziget zoopedagógusa a tanodúban várja az mindennapi tudományok iránt érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a húsvéti népszokásokkal, lovagolhatnak és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. A programokat tombola és a Törpenyúl Klub előadása színesíti – közölte a szervező az MTI-vel.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.