Áram alatti hálózatról akart kábelt levágni egy tolvaj

Áram alatti hálózatról akart kábelt levágni egy tolvaj Nyíregyházán; a 17 éves fiút, aki sérülés nélkül úszta meg a lopási kísérletet, a rendőrség őrizetbe vette – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

A fiú vasárnap este mászott fel a Gerliczky Mihály utcában egy villanyoszlopra, és már a második kábelt vágta el, amikor rövidzárlatot okozott. Az áram még a fogót is kiütötte a kezéből, de sérülést nem okozott neki – mondta Fülöp Gergely. Az oszlopról lemászó fiatalt az egyik ház lakói látták meg, akik a rövidzárlat okozta durranás és a megszűnő világítás miatt mentek ki otthonukból, és értesítették a rendőrséget. A fiú beismerte, hogy vezetéket akart lopni, amivel – mint elmondta – egyik ismerőse illegálisan kötötte volna be az áramot a házukba. A lopással gyanúsított fiatalkorú ellen más bűncselekmények és garázdaság miatt is folyik eljárás, így a rendőrség őrizetbe vette – mondta a szóvivő.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.