Az Enel kártérítést kér a Greenpaece-től

Az olasz Enel energetikai csoport 1,6 millió euró kártérítést kér a Greenpeace-től, miután a környezetvédelmi szervezet aktivistái több erőművénél is akcióztak tiltakozván a CO2 kibocsátás ellen.

Olaszország legnagyobb energetikai csoportja a Gereenpeace-nek küldött levélben arra hivatkozik, hogy a vállalat négy olaszországi telephelyén 2006-2009 között összesen hét ízben végrehajtott rajtaütés termeléskiesést okozott a csoportnak.
Ezen felül az Enel azoknak a költségeknek a megtérítését is kéri a Greenpeac-től, amelyek az egyes akciók után a területek megtisztítása miatt merültek fel.
Az olasz vállalat szóvivője elmondta, ha a Greenpeace nem fizet, bíróságra viszik az ügyet.
A Greenpeace vitatja az Enelnek a kártérítésre vonatkozó igényét.
Az Enel a CO2 kibocsátással kapcsolatban azt közölte, hogy a csoporthoz tartozó olaszországi erőművek széndioxid kibocsátása 35 százalékkal csökkent 2000-2009 között, miközben az egész országot tekintve 3 százalékkal növekedett.
Az Enel szerint Olaszországban a CO2 kibocsátásnak 31 százalékáért felelősek a hőerőművek, ebből nagyjából egyharmad jut az Enelre.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.