Európa legmagasabb épülete lesz -íme

Még ki sem nyitotta kapuit Londonban az Európa legmagasabb épületeként beharangozott The Shard (Üvegszilánk) nevű felhőkarcoló, de a franciák már most bejelentették igényüket a megtisztelő címre, és hozzáláttak saját, rekorddöntő ikertornyaik megépítéséhez.

Hermitage Plaza névre keresztelt toronypáros építési engedélyét a héten hagyta jóvá az illetékes párizsi hatóság. A brit Foster and Partners nevű építészeti iroda tervei alapján készülő 322 méteres felhőkarcolók 12 méterrel lesznek magasabbak a brit főváros égimeszelő üvegszilánkjánál. Az irodáknak, luxus apartmanoknak, bevásárlóközpontoknak és szállodának otthont adó épületpáros a francia főváros nyugati részében fekvő La Défense nevű üzleti negyedben fog magasodni – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában. A Cityn kívül, London Southwark városrészében, a Temze déli partján épülő The Shard munkálatai 2009 februárjában kezdődtek meg. A 450 millió font (157 milliárd forint) körüli beruházás már most Európa legdrágább építkezési munkálata. A híres olasz építész, Renzo Piano tervei alapján készülő 310 méter magas üvegtorony munkálatai a tervek szerint idén májusban érnek véget, és az épület várhatóan jövőre nyitja meg a kapuit.

A 87 emeletes ultramodern épület 360 fokos panorámát kínál a városra. A London világvárosi státuszát szimbolizáló üvegtorony diadal azonban tiszavirág életű lesz. A párizsiak 93 emeletes büszkesége várhatóan négy év múlva készül, és ezzel hivatalosan is a Hermitage Plaza lesz Európa legmagasabb épülete. A világ jelenlegi legmagasabb épülete a 828 méteres dubaji Burdzs Kalifa.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.