Fellegi : Ha nem bővítik Paksot, megduplázódnak az energiaárak

Az LMP szerint a paksi atomerőmű bővítése helyett a megújuló energiaforrások elterjesztésére lenne szükség. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint viszont, ha nem bővítik Paksot, megduplázódnak az energiaárak – hangzott el a “Tárcatükör a Közgázon” elnevezésű közpolitikai beszélgetésen.

Scheiring Gábor LMP-s országgyűlési képviselő szerint az atomenergia költsége a jövőben nőni fog, ezért a paksi erőmű bővítése helyett hatékonyságjavításra és a megújuló energiaforrások használatának növelésére kellene a bővítésre szánt több ezermilliárd forintot fordítani írja az inforadio.hu. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint viszont, ha nem bővítik a paksi atomerőművet, akkor ki kell váltani az atomenergiát Magyarországon, ami számítások szerint 100 százalékos energiaár-növekedést okozna. Fellegi Tamás arról is beszélt, hogy a német döntés, miszerint 2022-ig bezárják az atomerőműveket, csak Németországban 450 milliárd eurónyi infrastrukturális beruházást igényel, és az orosz gáztól való még erősebb függést eredményezi.

Ajánlott tartalom

Ez lenne a tökéletes akkumulátor a napelemek számára?

A 5K0 akkumulátor egyik változata igazi „mindent egyben” csomag, még invertert is tartalmaz.

Nincs hozzászólás

  1. Nem tökölnikell hanem cselekedni !
    Egyszerű intézkedéssekkel drasztikussan csökenthető az energia felhasználás. Mai trend hogy az emberi energia drága !? Manapság a cégek mindent megtesznek azét hogy dolgozóik létcámát a lehető legkevesebre csökencsék, ez automatizálással érikel ez pedik energiafaláshoz vezet esetek nagyrészében nagyobb a gépek energia felhasználása mint az adott dolgozó bére az adott időszakra. Dehát a hatékonyság a lényeg és a statisztika ! KB 15 éve hasonló energifelhasználéssal 6 gép dolgozott 18 emberrel , manapság 2 gép 4 emberrel ugyanazt az energiafelhasználást produkál, maradék 12 ember munkanélküli.