Figyelmeztetést adtak ki: itt lesz hó és ónos eső

Az elkövetkező napokban többféle csapadékra lehet számítani. Csütörtönöm többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet.

A nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között, északkeleten 0 fok alatt valószínű. Késő estére +3 és -4 közé hűl le a levegő. Az ország középső területére riasztást adtak ki a várható ónos eső miatt. Délelőttig főként a középső országrészben több helyen lehet sűrű köd. Főként a reggeli és az esti órákban a Dunántúl északkeleti felén és a Duna-Tisza közén nem zárható ki átmeneti pár cseppnyi ónos eső kialakulása. Elsősorban északkeleten ismétlődő kisebb havazás valószínű, jellemzően 4-5 cm alatti friss hómennyiséggel.

Keleten mínusz 12 fok volt
Szerdán a legalacsonyabb hőmérsékletet – mínusz 12 fokot – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mérték, de szinte az egész országban fagypont alatt volt a hőmérséklet – tették hozzá. A közlemény szerint jelenleg tizenkilenc megyében van hó, annak mennyisége Győr-Moson-Sopron megyében néhol eléri a 10 centimétert is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a honlapján azt írta: az északi országrészben Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében havazik, a fő- és a mellékutak latyakosak, hókásásak. Kisújszállás és Hajdúszoboszló térségében az ónos eső miatt jeges az utak felülete. Békés megyében Orosháza közelében zúzmara miatt csúszósak az utak, Veszprém környékén pedig a hajnali lefagyások miatt kellett reggel jeges útszakaszokra számítani.

Péntek: minden eshet
Pénteken délen nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon rövidebb-hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet. A déli óráktól egyre többfelé várható csapadék: északon, északkeleten havazás, másutt kezdetben eső, havas eső, estére már délkeleten is egyre inkább a hó lesz a jellemző. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Szombat: hószünet
Szombaton délkeleten is csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél eleinte helyenként megerősödik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, -12, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2, -3 fok között valószínű.

Vasárnap: havazás
Vasárnap napközben délnyugat felől beborul az ég. Délutántól egyre többfelé várható havazás, délen havas eső, eső is lehet. Estig északkeleten számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, -13, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -4 fok között valószínű.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.