Így érkezik az ősz

Ahogy már pár napja írtuk, holnap megérkezik az ősz, egy markáns hidegfront hatására 10-12 fokkal esik vissza a hőmérséklet.

Hidegfront érkezik, vége a vénasszonyok nyarának, az Időkép pedig újabb fejlesztésről rántja le a leplet. Ahogy az a Sat24.com-on látható műholdképén is kirajzolódik, a front már Németországban jár, éjjel eléri Csehországot és Ausztriát, hogy pénteken hazánkban is véget vessen kellemes késő nyári időnek. A holnapi nap tehát gyökeres változást hoz időjárásunkba. Az akár 70-90 km/s-á fokozódó viharos szél nyomában 15 fok alá csökken a hőmérséklet, majd másnap reggel akár 5-7 fokig hűlhet majd a levegő.

 

Mikor ér ide?

A front az Időkép saját előrejelzési modellfuttatása szerint reggel 6 óra körül éri el az osztrák-magyar határt. A Nagykanizsa-Balaton vonalon 8 óra körül, Budapesten 9 óra környékén erősödik meg majd a szél. Dél körül már a Tisza vonalában lesz a front, eközben a Nyugat-Dunántúlra a csapadék is megérkezik. A legerősebb széllökések várhatóan a Bakonyban, valamint a Balaton partján lesznek mérhetőek, ott a legerősebb széllökés a 90-100 km/h-t is elérheti.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.