Így spórolhat a benzinen!

A csúcsokat döngető üzemanyagárak takarékosságra ösztönzik az autósokat, bár sok esetben nem tudnak más módot találni a közlekedésre: a LeasePlan Hungária Zrt. szerint alternatív lehetőségek kínálkoznak a tulajdonosok számára a költségek csökkentésére.

A LeasePlan által összegyűjtött üzemanyag-takarékos, költségkímélő lehetőségek részben az átgondolt, tudatos gépkocsi használathoz, részben pedig a vállalatok számára elérhető új szemléletű szolgáltatásokhoz kötődnek.
Célszerű ellenőriznünk a kerekek nyomását, hiszen a túl puha gumik megnövelik a gördülési ellenállást és ezzel nagymértékben hozzájárulnak a fogyasztás növekedéséhez. A megfelelő keréknyomással akár 2-3 százalékos üzemanyag megtakarítást is elérhetünk – állítja a cég.

Jól tesszük, ha mindig csak a szükséges tárgyakat visszük magunkkal és kerüljük a csomagtartónkban a fölösleges holmik fuvarozását – javasolja a LeasePlan. A gépkocsin kívül felszerelt minden tartozék is fogyasztásnövelő tényező lehet, hiszen a fokozott légellenállás miatt ezek összességében akár 18 százalékos fogyasztásnövekedéshez vezetnek.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.