Íme a napelemes hátizsák

Akár nyüzsgő városi életet él, akár boldog kempingező (vagy mindkettő), a hordozható készülékeket fel kell tölteni.

A New York-i székhelyű vállalat, a Voltaic táskák formájában ajánl megoldást, amelyek valójában mobil áramfejlesztő generátorokként is működnek. Három napelem is díszíti a táskákat, ezáltal pedig akár 4 wattnyi energiát is képesek előállítani. Így a legtöbb kisebb elektronikus eszközt, többek között a mobiltelefont, a fényképezőgépet, a PDA-t, és az MP3 lejátszót is fel lehet tölteni a segítségével. Sajnos a hátizsák nem fogja feltölteni a laptopját.
A díjnyertes táskák tizenegy standard adapterrel kapható, különböző mobiltelefonok és más eszközök számára. Ezen kívül teljes körű opcionális adapter is megtalálható a vállalat weboldalán. A legjobb, hogy az akkumulátor csomag tartalmaz egy 2200 mAh lítium-ion akkumulátort, egy feszültség átalakítót, beépített LED zseblámpát és töltés jelzőt is.
Tárolható a táska hátsó zsebében, és lehetővé teszi az áram későbbi felhasználását. Abban az esetben, ha az időjárás meglehetősen szürke, az akkumulátort utazáshoz használatos adapterrel, vagy autós töltővel is fel lehet tölteni.

A Voltaic jelenleg négy különböző modellt kínál. Ezek: a Backpack, Daypack, Pouch és Messenger. A táskák testreszabhatók a napelem színének megválasztásával. Ezüst, narancs, zöld színek közül válogathatunk. Függetlenül attól, hogy Ön melyiket választotta, kíváncsi idegenek állítják majd meg, és azt fogják kérdezgetni, hogy : „azok napelemek??”. Így kiváló alkalom nyílik arra, hogy a megújuló energiaforrások erényeiről meséljen másoknak.

Ajánlott tartalom

Kormány bejelentése: új napelemes pályázat indul

Az energiaügyi miniszter bejelentette a Napenergia Plusz program folytatását, pályázatot hirdetnek azoknak, akik kiestek a tízéves szaldós időszakból, és lehetőséget biztosítanak számukra energiatároló beszerzésére.