Amikor mozog, akkor elektromosságot termel

Hogyan működnek afrodiziákumként a nanogenerátorok?

A mozgási energiát elektromos árammá alakítják.
Néhány okos ember a Georgia Technológiai Intézetben megépítette egy apró generátor prototípusát, mely áramot termel cink-oxid nanodrótok hajlításával. Azt mondják, hogy mivel a dolog nem mérgező, az implantátum akár az emberi izomzatba is beépíthető, ezáltal lehetővé téve a mozgási energia villamos energiává való transzformálását.

Míg azt gondoljuk, hogy ez bizony nem semmi, azért egy kicsit hátborzongató is. Szóval itt egy másik vélemény az apró erőműről a LiveScience.com oldaláról:

„Nem nehéz elképzelni, hogy ezeket a nanogenerátorokat a cipőinkbe építik, azért, hogy energiát termeljünk, miközben sétálunk.” – közölte Zhong Lin Wang. –„Kiváltképp hasznos lehet katonáknak, akiknek muszáj akkumulátorokkal tölteniük az elektromos berendezéseiket. Mindaddig, amíg a katonák mozognak, képesek lennének villamos energia termelésére.”
Vagy Ön el tudna képzelni mondjuk nanogenerátoros cipőben táncoló majmokat? Mi tudjuk melyiket választanánk.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.