Íme az örökéletű bútorok

A fenntartható tervezés nem csupán azt jelenti, hogy „zöld” anyagokból készítünk valamit, hanem azt a tényt, hogy az örökké fog tartani, fizikailag és esztétikailag is.

Erre nagyszerű példa a klasszikus Charles és Ray Eames bútorsorozat, amely darabjai harminc, negyven év után is menők és szemet gyönyörködtetők.

Nem biztos, hogy a Menini Nicola bútorai ugyanígy fognak kinézni harminc év múlva is, de az, hogy helyi, fenntartható fából készülnek, vonalaik klasszikusak bizony jó kezdetnek bizonyulnak. Vess egy pillantást a gyönyörű képekre!

A Menini Nicola egy bútorgyártó, melynek székhelye az uruguayi Montevideo, az ipari formatervező Carlo Nicola és Agustin Menini alapították. Hat éve terveznek bútorokat, de saját márkájukat csak 2009-ben dobták piacra.

A bútorok helyi újraerdősített területekről származó fából készülnek, és Uruguayban gyártják őket.
De ami még ennél is fontosabb, a sorozat klasszikus, mégis modern megjelenésű, soha nem megy ki a divatból. Az egyik legjobb a Montevi sorozat, amely magába foglal egy széket, asztalt, könyvespolcot és egy kisebb asztalt, elektronika eszközöknek.

Az egyszerű vonalak északi stílusra hajaznak, olyan tervezőkre, mint Alvar Aalto. Akárhogy is, a tervezők azt mondják, inkább az élet inspirálja őket, mint egy-egy klasszikus darab.

Még több kép és információ:
http://www.menini-nicola.com

Ajánlott tartalom

Az elmaradott vidékek érdekében fenntartható városfejlesztési program indul

Fenntartható városfejlesztési program indul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) egyik pilléreként - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) területfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten, sajtótájékoztatón.