Iszapömlés – Három eltűnt embert keresnek még

Három embert keresnek még a katasztrófavédelem emberei Kolontáron, nincs újabb halálos áldozata az iszapömlésnek – tájékoztatta Bakos György, a katasztrófavédelem szóvivője szerda reggel az MTI-t.

Kolontáron a honvédség éjszaka helyreállította a megrongálódott hidat, így az eddig elzárt településrész is már megközelíthető; Devecserben éjszaka is szivattyúzták a vizet. Kolontáron senki sem töltötte átmeneti szálláson az éjszakát, Devecserben 31 embert helyeztek el – mondta el a szóvivő.
Bakos György közölte: nagyon sok segítséget kaptak, élelmiszer- és ruhafelajánlások érkeztek, ezek kiosztását is megkezdték. A polgármesterek a nap folyamán Devecserben és Kolontáron tájékoztatót tartanak a lakosságnak az ÁNTSZ, a rendőrség és a katasztrófavédelem szakembereivel közösen arról, hogy hogyan közelíthetik meg a lakóingatlanaikat, milyen védőfelszerelésben és hogyan tudják még megmenteni az ingóságaikat – tájékoztatott a szóvivő.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.