Japán: Megelőznék a bajt az 5-ös és a 6-os reaktornál

A Tokyo Electricnél felmerült, hogy falrészek eltávolításával próbálják megakadályozni a hidrogén felgyülemlését és későbbi berobbanását a Fukusima erőmű 5-ös és 6-os reaktoránál, jelentette be a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség. A két reaktornál egyelőre nincs veszélyhelyzet, de állítólag ott is fennáll a fűtőanyagok túlhevülésének veszélye.

A NAÜ több információt akar
Időben és sokkal részletesebben akarja hallani a Fukusima erőműnél történő fejleményeket a japán hatóságoktól Jukija Amano, a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség (NAÜ) vezetője. Szerinte a probléma nagyon bonyolult, miközben nem mindig áll rendelkezésükre a legrészletesebb információ, így korlátozottak a lehetőségeik, mondta a szervezetről. “Dolgozom a kommunikáció további javításán” – mondta. A NAÜ szakértőket küldhet Japánba.

Eltűnt két munkás a 4-es reaktornál
Eltűnt két munkás a Fukusima erőműnél, jelentette a Reuters. A japán nukleáris hatóság ehhez annyit tett hozzá, hogy mindketten a 4-es reaktornál dolgoztak, ennél többet egyelőre nem tudni.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.