Japán válaszol a vádakra

A japán miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy részletesebb és frissebb információkat tesznek közzé a kritikus állapotú atomerőművekkel kapcsolatban.

Naoto Kan a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) vádjaira válaszolt nyilatkozatával. A NAÜ ugyanis korábban kritizálta Tokiót, amiért véleménye szerint információkat tart vissza a fukusimai atomerőművel kapcsolatban.
Amerika ugyanakkor nem tartotta elégségesnek a japán óvintézkedéseket, amelyek arra szólították fel a lakosságot, hogy költözzenek el az erőmű 20 kilométeres körzetéből,  és azt tanácsolta a 20-30 kilométeren belül élőknek, hogy ne hagyják el lakásukat. Amerika 80 kilométeres körzetben költöztetné el az embereket, és erre fel is hívta a Japánban tartózkodó állampolgárainak figyelmét. Tokió úgy vélte: intézkedései összhangban vannak a NAÜ sztenderdjeivel, amelyek rugalmasak a kérdésben, és véleménye szerint az egyes nemzetek döntésére bízza, mekkora sugarú körben távolítják el a lakosságot.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.