KDNP:ügyészségi beadvány a csepeli szennyvíztisztító ügyében

Ügyészséghez fordult a kereszténydemokrata Wertán Zsolt Zoltán a csepeli szennyvíztisztító ügyében. A politikus a főváros jogi képviselője tevékenységének vizsgálatát kéri az eset kapcsán.

A KDNP-s fővárosi képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a tét, hogy ötmilliárd forintot elveszít-e a főváros.
Felidézte, hogy a közel 200 milliárd forintos beruházás során a kivitelező menet közben akar egy pótmunkát – régészeti feltárásokra hivatkozva – elszámolni. Szerinte a jelenlegi jogi képviselő nem tesz meg mindent azért, hogy a főváros ne veszítse el a pótmunka kapcsán érintett ötmilliárd forintot.
Mint mondta, a beruházó konzorcium akkor terelte jogi útra az ügyet, amikor a területért még Hagyó Miklós felelt főpolgármester-helyettesként, a főváros jogi képviselője pedig a városüzemeltési bizottság elnökének, Lakos Imrének a felesége volt.

A tárgyalást kedden tartják, s ha jogerős ítélet születne, a fővárosnak ki kellene fizetnie ezt az összeget – közölte. Hozzátette: a bíróság elnökétől azt kérte, tekintettel az ügyészségi eljárásra, napolják el a tárgyalást.
A KDNP-s politikus az összeg nagyságát – utalva Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója közelmúltbeli nyilatkozatára – Nokia-telefondobozokkal illusztrálta a sajtótájékoztatón és azt mondta, hogy 330 darabra lenne szükség a pénz elhelyezéséhez, ha dobozonként 15 millióval számolnak.
Wertán Zsolt Zoltán szerint a BKV-hoz hasonló, sőt annál nagyobb pénzügyi problémák húzódhatnak meg a háttérben a beruházás kapcsán.

Ajánlott tartalom

A környezet jobban reagál az apróbb fejlesztésekre

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.