Környezetvédők megtámadták az M0 körgyűrű északi folytatását

Bíróságon támadta meg a Van Jobb M-nULL Ürömiek és Pilisborosjenőiek Egyesült Környezet és Egészségvédők Szervezete az M0 útgyűrű északi folytatására kiadott környezetvédelmi engedélyt.

A NIF szerdai közleménye szerint a környezetvédő szervezet az M0 útgyűrű 11. számú főút és 10. számú főút közötti szakaszra vonatkozó engedélyt támadta meg. A dokumentumot az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség január 7-én adta ki.
Az első tárgyaláson érdemi döntés nem született, a következő szeptember 14-én lesz. A NIF megjegyzi, hogy az engedély végrehajthatóságát nem függesztette fel a bíróság, de a per kockázatot jelent a beruházás előkészítésében, emiatt lassíthatja a további tervezést és engedélyezést.

Az engedély az úgynevezett A1 nyomvonalra szól. Ez a 11. számú főúttól indul, majd budakalászi területeket keresztezve, Budapest északi részén, Békásmegyer Ezüst-hegyi területe alatt már alagútban halad. Itt elsősorban gyümölcsösök és zártkertek vannak. Ezt követően a budakalászi barlangokat északról kerüli meg, majd Budakalász zártkerti területe alatt haladva éri el az ürömi határt. A 1108. jelű Budakalász-Üröm összekötő útnál lévő csomópontig a nyomvonal alagútban halad. Ezután újabb alagút következik, amely keresztezi a Kő-hegyet, majd Üröm és Pilisborosjenő beépített területe között halad a 10. számú főút felé. A 10. számú főutat a pilisborosjenői hulladéklerakó területébe belemetszve éri el. Az M0 forgalmi kapcsolatát biztosító csomópont az új 10. számú főúton fog megépülni.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.

Nincs hozzászólás

  1. Okos dolog volt! Inkább Budapesten hulljon a férgese a füsttől!!Ott nincs kisgyerek, nincs ember. Egy kihalt város 2.000.000 “lélektelennel”! Kiváncsi vagyok, hányan autóznak a fővárosba minden nap Ürömről és Pilisborosjenőről!! Igen! Itt lehet füstölni!! Vagy onnan mindenki bringár jár be dolgozni??? Üdv