Lecsapolták a portlandi víztározót, mert egy tini belevizelt

Az oregoni Portlandben egy egész víztározót le kellett csapolni, mert egy helyi tinédzser úgy gondolta, az lesz a legalkalmasabb hely, hogy megszabaduljon a húgyhólyagját feszítő nyomástól. Tömörebben: belepisilt az ivóvíz-tározóba. A hatóságoknak több millió gallonnyi vizet kellett lecsapolniuk az incidens után.

Nem először történik ilyesmi a portlandi víztározónál. A mostani incidens szerdán, hajnali egy óra körül történt. A biztonsági kamerák rögzítették, hogy három tini a Mount Tabor Reservoir ötös számú tárolójánál flangál. Az egyikük elég közel merészkedett a drótkerítéshez ahhoz, hogy könnyítsen magán – egyenesen bele a víztározóba. A három tinédzsert őrizetbe vették, mivel a víztároló nem számít közterületnek. A pisilő srác ellen nyilvános vizelés miatt is eljárást indítottak.

Pedig láthatták a táblát

A tárolóból 50 millió gallon, nagyjából 190 millió liter vizet kellett lecsapolni, hogy tesztelhesség a víz minőségét. A portlandi hatóságok szerint ebből 143 millió liternyi használhatatlanná vált.

Az ügyfeleinknek van egy olyan elvárása, hogy a vizük ne legyen szándékosan szennyezett.

– mondta David Shaff, a vízügyi hatóság munkatársa. Az oregoni lapoknak Shaff azt mondta: a tinik pontosan tudták, hogy mit csinálnak.

Hülyeség az egész. Látni lehet a táblát, amin az áll: ez a te ivóvized, ne köpködj bele, és ne dobj bele semmit. Egy méterre álltak a táblától.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

A Rockefellereknek is ciki lett az olaj

Már a Rockefeller örökösök sem hisznek az olajban: a családi alapítvány kivonul az ExxonMobilból, mivel úgy vélik, józan ember nem fektet most pénzt a földi életet veszélyeztető fosszilis energiákba.