Medvegyev áttelepítené a japánokat

Dmitrij Medvegyev orosz elnök utalt arra, hogy a japánok akár át is települhetnének, és munkát is vállalhatnának Szibéria és az orosz Távol-Kelet ritkán lakott területein.

A RIA Novosztyi hírügynökség által megkérdezett szakértők szerint a javaslat nemcsak humanitárius gesztusként fontos, hanem gyakorlatias elképzelés, amely erősítené Oroszország helyzetét a világgazdaságban.

Trikókat ajánlottak fel árverésre
Árverésre ajánlották fel trikójukat a délutáni Milánó-San Remo egynapos kerékpárverseny sztárindulói, akik a befolyó összeggel az egy héttel ezelőtti japán földrengés és szökőár károsultjain próbálnak meg segíteni. Többek között az olimpiai és világbajnok svájci Fabian Cancellara, az olasz Filippo Pozzato, a norvég Thor Hushovd, a brit Mark Cavendish és a japán bajnok Mijazava Takasi csatlakozott az akcióhoz.

Spenótból és tejből is kimutatták a szennyezettséget
Sugárszennyezett spenótot és más terményeket találtak a fukusimai atomerőmű közelében, jelentette be az egészségügyi miniszter helyettese. Az információt később Jukio Edano kormányszóvivő is megerősítette, hozzátéve, hogy tejmintákban is kimutatták a szennyezettséget. Hangsúlyozták, hogy az emberi egészségre nem jelentenek veszélyt.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.