Megfilmesíthetik a Deepwater Horizon katasztrófáját

Játékfilm készülhet a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa csekély figyelmet kapott részletéről, a Deepwater Horizon olajkitermelő platform 11 ember halálát követelő és több tucat sebesülését okozó pusztulásáról – számol be a Variety című amerikai filmes magazin.

A lap értesülései szerint két amerikai filmgyártó, a Summit Entertainment és a Participant Media megszerezte a Deepwater Horizon’s Final Hours (A Deepwater Horizon utolsó órái) című New York Times-cikk felhasználásának jogát. A leendő film alapjául szolgáló terjedelmes írás tavaly decemberben jelent meg az amerikai újságban David Barstow, David Rohde és Stephanie Saul tollából. A szöveg megtalálható a lap weboldalán. A cikk bevezetője szerint egyáltalán nem volt szükségszerű, hogy a Macondo olajkút kitörésé a Deepwater Horizon elsüllyedéséhez és emberéleteket követelő katasztrófához vezessen. A szerzők szándékuk szerint annak részleteit tárják fel, hogyan és miért történhetett mégis így.  “A film azt a hatalmas hősiességet ábrázolja majd, amely a Deepwater Horizonon tavaly megnyilvánult, azt a bátorságot, mellyel a munkatársak egymás segítségére siettek” – fogalmazott a Summit Entertainment gyártási vezetője, Erik Feig. “A New York Times cikk megeleveníti azt a nyers érzelmet, amelyet ezek a bátor férfiak átéltek és kibírtak a tavaly áprilisi tragédia során, és azt reméljük, hogy a filmmel ugyanezeket az érzelmeket fel tudjuk majd ébreszteni a nézőkben is” – tette hozzá. A Variety információi szerint a Summit Entertainment és a Participant Media a film készítésében együttműködik és közös finanszírozást tervez az Abu Dhabi Media Company nevű Egyesült Arab Emírségek-beli médiacéggel.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.