Megközelítőleg 6 milliárd forint lehet az idei árbevétel az ALTEO csoportánál

Dinamikusan növekedett az idén az ALTEO Csoport. Jelzi ezt, hogy a tőzsde friss szereplőjének árbevétele megközelítőleg 6 milliárd forint lehet az év egészét tekintve, a tavalyi mintegy 1,3 milliárd forint után.

Gyors növekedés jellemzi a decentralizált energiatermelésben, illetve az energiakereskedelemben aktív ALTEO Csoportot. A dinamizmust mutatja, hogy az idei árbevétel a tavalyinak nagyjából az ötszöröse lesz. „Az idei esztendő árbevétele 6 milliárd forint körül alakulhat, míg 2009-et az ALTEO Csoport még mintegy 1,3 milliárd forinttal zárta” – mondja ifj. Chikán Attila vezérigazgató. A bővülést jelzi a tőzsdén október 11-ével megjelent ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. saját tőkéjének gyors növekedése is. A saját tőke szeptember 30-án 1,107 milliárd forintot tett ki a tavaly év végi 922 millió forinttal szemben – derül ki a csak a társaság üzleti számait tartalmazó, frissen ismertetett időközi vezetőségi beszámolóból. Ez ráadásul még nem tartalmazza a harmadik negyedévet követően végrehajtott további 317 millió forintos tőkeemelést.

Az ALTEO Csoport energiakereskedelmi üzletága a terveknek megfelelően, szépen bővült az év folyamán, kimagasló teljesítményt produkálva a harmadik negyedévben is. A jövő évi fogyasztói portfólió kiépítése sikeresen zajlik, az üzletág szerződései már októberben meghaladták az idei szerződésállomány volumenét. „Az idei 43 GWh várható villamosenergia-értékesítési volumenünk jövőre akár 30-40 százalékkal is emelkedhet” – illusztrálja a gyors bővülést ifj. Chikán Attila.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.