Miért pont hőszivattyú?

Amikor eldőlt, hogy építkezni fogunk és megvettük a telket fel sem merült bennünk a kérdés, hogy mivel akarjuk megoldani a fűtést.

Terveket azonban szőttünk, kalkuláltunk. Az anyagi és egyéb lehetőségeket vettük számba és ekkor ért minket az első kellemetlen meglepetés. A biztosra ígért gázbevezetés elmaradt és érdeklődésünkre sem tudtak semmi bíztatót mondani a jövőt illetően. Mindeddig fel sem merült bennünk, hogy a fűtést ne gázzal oldjuk meg, mint ahogy az hazánkban úgy általában lenni szokott.
Jött a lehetőségek számba vétele.

Természetesen azzal indítottunk, hogy igyekeztünk kideríteni mikor lehet bevezetni a gázt, de ahány helyen érdeklődtünk annyi féle választ kaptunk. Minden jel arra mutat azonban, hogy ha csoda nem történik akkor bizony esélytelen, hogy időben bekössék telkünkre a gázt.

Tartályos gáz

Az alternatívák között is első helyen a gázt vettük számításba. A tartályos gázt, amit aztán rövid úton el is vetettünk. A tartályt ingyen telepítik, ám nagyságrendileg háromszor annyi lenne a gáz ára, mint a vezetékes földgázé.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.