Miskolcon még tart a szmogriadó

Miskolcon a szmogriadó riasztási fokozata még mindig érvényben van, ezért továbbra is jegy nélkül utazhatnak villamoson, autóbuszon azok az autósok, akiknek a forgalmi engedélyében miskolci lakcím szerepel – tájékoztatta Braun Csaba, a városi közlekedési zrt. osztályvezetője kedd reggel az MTI-t.

Miskolc levegőjének minősége jelentősen nem javul, az önkormányzat és a közlekedési társaság azt kéri a lakosoktól, hogy lehetőség szerint hagyják otthon autójukat, és utazzanak tömegközlekedéssel – közölte az MVK osztályvezetője.
A szerdai üzemzárásig ingyen utazhatnak villamossal és autóbusszal a miskolci bejegyzésű személygépkocsik tulajdonosai és gyermekeik az érvényes forgalmi engedély felmutatásával – tette hozzá.
A borsodi megyeszékhelyen december 16-ra virradóra haladta meg a szállópor koncentrációja a szmogriadó riasztási szintjét, ezért az önkormányzat azt kérte a város lakóitól, hogy mérsékeljék a szén és fa, illetve olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket, és lehetőleg senki ne használja autóját, utazzanak tömegközlekedési járművel vagy közlekedjenek gyalogosan.

Ajánlott tartalom

Az elmaradott vidékek érdekében fenntartható városfejlesztési program indul

Fenntartható városfejlesztési program indul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) egyik pilléreként - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) területfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten, sajtótájékoztatón.