Működő bicikli a 3D-nyomtatóból

A képen is látható műanyag bicikli könnyebb, környezetbarátabb és stabilabb is, mint alumíniumból készült társa. Ráadásul nyomtatták.

Az Európai Légvédelmi és Űrhivatal fogott magának egy 3D-nyomtatót, és alkatrészről alkatrészre nyomtatott magának egy biciklit – az összeszerelési útmutató már valószínűleg egy hagyományos 2D-nyomtatóból érkezett írja a  hir24.hu. Minden egyes darab, akár dísz-, akár használati tárgy, ami egy 3D-nyomtatóban születik, véleményünk szerint teljesen megdöbbentő és zseniális; de amikor a tortán elhelyezett habra szórt csokidarabkaként még az is kiderül, hogy működik és jobban, mint az eredeti, az az igazán durva. Ez a bicikli ugyanis amellett, hogy 60%-kal könnyebb, mint egy alumíniumos (hogy a hagyományos acélvázas bringákról ne is beszéljünk), elkészítését tekintve is sokkal környezetkímélőbb. Arról az apró részletről nem is beszélve, hogy bármely alkatrészének cseréje egy egyszerű nyomtatást vesz igénybe. OK, az egyszerű lehet, hogy túlzás volt.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.