Ökotemetkezés Terminátor-módra

Az ökológiai temetkezés során a holttestet folyékony nitrogénbe mártják, s úgy porlasztják darabokra.
A Terminátor című filmben az egyik robot esik így darabokra, Susanne Wiigh-Mäsak biológus ötlete szerint miért ne tehetnének az emberrel is így, főleg ha ez még védi a környezetet is.

A bizarr temetési eljárás során a testet mínusz 18 fokra hűtenék le a halál beálltát követő egy héten belül írja a hir24.hu. A halottat ezután összetörnék szerves porrá, melyet egy vákuumkamrába helyeznének egy fertőtlenítő eljárás után. Mivel az emberi szervezet 70%-a víz, a kamrában ezt a nedvességet párologtatnák el.
A Promessa nevű cég által kínált módszerhez stílusosan kukoricakeményítőből készült koporsót ajánlanak, amely higiénikus, szagtalan, ha szárazon marad, nem bomlik el, azonban amint eltemetik, a benne lévő szerves porral együtt 6-12 hónapon belül komposztálódik, így tartva fenn az ökológiai körforgást.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.