5 környezetbarát nőnapi ajándék

Ahogyan arról már Valentin nap előtt is beszámoltunk, sajnos ünnepi szokásaink egyáltalán nem környezetbarátok, és nem törekednek a fenntarthatóságra. A műtrágyával és növényvédőszerekkel felturbózott virágok, és a fair trade szabályait figyelmen kívül hagyó édességek százmilliói fogynak el ilyenkor a boltokból.

Ha Nőnapon sem szeretnél részt venni a Föld rombolásában, de kedves női ismerőseidet szívesen felköszöntenéd, tippjeinket itt olvashatod.

Jegyzetfüzet

Sok igazságtalan sztereotípiát állítottak már fel a nőkkel szemben, de a következő mindenképpen igaz: minden nő szeret jegyzetelni, felírni a fontos dolgokat. Manapság szinte minden írószerüzletben lehet kapni olyan jegyzetfüzeteket és írótömböket, melyek újrahasznosított papírból készültek, és ezek legnagyobb részét designerek tervezték, így színes, kedves kinézetükkel megdobogtatják a női szíveket.

Hétvégi nyelvórák

A nők szeretnek tanulni, ez bizonyított tény. Ráadásul mindenki szeret olyan ajándékot kapni, amivel fejlesztheti magát. Vannak olyan pár hétvégés tanfolyamok, melyek nem garantálják egyből a felsőfokú szakmai nyelvvizsgát, de ismétlésnek, felelevenítésnek tökéletesek.

Kézzel készített ékszerek

Persze nem muszáj a saját két kezeddel készíteni az ajándékokat, rengeteg olyan boltot találhatunk lépten-nyomon, ahol nem a megszokott műanyag bizsukat árulják, hanem környezetbarát anyagokból készített csinos kiegészítőket találunk. Ha a környéken nem is, az interneten pár perces keresés után biztosan találunk ilyet.

Egy üveg finom bor

Sokan örülnek olyan ajándéknak, amit meg lehet osztani másokkal. Egy üveg kellemesen édes hazai jégbor, vagy muskotály minden nőnek ízlik.

Mini fűszerkert

Egyszerű elkészíteni, és a belefektetett idő biztosan meghozza jutalmát. Kell hozzá egy cserép, némi virágföld, és szabadon választott fűszernövények. Pont olyan mutatós, mint egy csokor virág, csak sokkal hasznosabb.

Lehet, hogy a fenti tippek megvalósításához egy kicsit mélyebbre kell nyúlni pénztárcánkban, mint egy pár szál virág megvételéhez, de az eredmény magáért beszél. Értékes és hasznos ajándékokat adhatunk anélkül, hogy ezzel károsítottuk volna a környezetet.

Ajánlott tartalom

Energiaügyi Minisztérium: jelentősen javult a levegő minősége

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az utóbbi években jelentősen csökkent a levegőben a szálló por (PM10) mennyisége Magyarországon. A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. adatai szerint az értékek az egész országban megfelelnek a vonatkozó uniós követelményeknek - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) vasárnap az MTI-vel.