Nagy volt az érdeklődés az Illatos úti Ebtelep örökbefogadó napja iránt

Közel négyszáz állatbarát kereste fel az Illatos úti Ebtelepet a hétvégi örökbefogadó napon, összesen harminchat eb talált gazdára.

Az intézmény közleménye szerint a kilátogató vendégek közül sokan jelezték, hogy az elkövetkezendő napokban visszatérnek a később elvihető állatokért.
A Vigyél Haza Alapítvány által szervezett örökbefogadó napon és az azt követő egy hónapon keresztül az intézmény az összes olyan szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, amelyet magánszemély közvetlenül a telepről fogad örökbe.
A kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrochipet, új gazdáik pedig a Fressnapf Állati Áruházba szóló vásárlási utalványt kapnak ajándékba.
A Vigyél Haza Alapítványt két éve hozták létre a kultúra, a művészet és az üzleti élet terén sikeres magánszemélyek, hogy segítsék az Illatos úti telepen lévő kutyák életkörülményeinek javítását, örökbefogadási esélyeinek növelését. Megalakulása óta – lelkes önkéntesek és támogatók segítségével – több mint kétszázötven kutyát segített szerető gazdához.
A telepen – a rendelkezésre álló 94 férőhelyen – jelenleg 120 eb vár gazdára.
Az örökbefogadás részleteiről, az ebtelep szolgáltatásairól és az ott élő állatokról a www.vigyelhaza.hu honlapon találhatók további információk.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.