Nemzeti parkba látogatnak az orosházi kerékpárosok a Föld napja alkalmából

A kardoskúti látogatóközpontba karikáznak és nézik meg az orosházi biciklisek a páratlan őshonos állat- és növényvilágot az orosházi kerékpárosok a Föld napja alkalmából – közölte az MTI-vel a helyi kerékpáros egyesület elnöke hétfőn.

Török Attila elmondta: az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete a megalakulását követő ötödik esztendőben is programokat szervez a Föld napja alkalmából Az idén április 22-én 16 órától indulnak a városból és elkerekeznek a közeli, a Körös-Maros Nemzeti Park által működtetett kardoskúti látogató központba.
Az egyesület, amely közel 30 tagot számlál, fontosnak tartja, hogy a kerékpárosok érdekvédelme mellett tegyen azért is, hogy népszerűsítse a környezetabarát kerékpáros közlekedést.

A mostani programon a szervezők reményei szerint legalább 200 biciklis fog részt venni, közöttük a város diákjai, akik a nemzeti park szakembereinek segítségével ismerkedhetnek meg a nemzeti park páratlan növény- és madárvilágával, és az őshonos magyar háziállatokkal, egyebek mellett a szürke marhákkal.

Ajánlott tartalom

Innovatív dróntechnológia a növénytermesztés szolgálatában

A hathatós talajvédelem és kondicionálás érdekében fogott össze a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a MikroVital termékeket gyártó Bio-Nat Kft. A sikeres együttműködés eredményességét a MATE Tangazdaság Nonprofit Kft. területén demonstrálták a napokban.