Papírból készült lépegető robot

A kisgyerekek is tudják, hogy a robotok fémből készülnek, esetleg műanyagból, de az nem az igazi. A szülők viszont azt is tudják, hogy ezek a robotok drágák és/vagy gagyik.

Ezért is lenyűgöző a japán Kikousya által megépítetett mechanikus lépegető szerkezet, amely szinte teljes egészében papírból készült, írja az index.hu. Csak néhány farúd és felcsavart befőttesgumi szükséges hozzá. A tervező által közzétett videó lépésről lépésre megmutatja az építési folyamatot, úgyhogy aki magának is szeretne építeni egyet, ez alapján belevághat. Kikousya úgy tervezte meg a papír fogaskerekekkel működő szerkezetet, hogy az felváltva tudja mozgatni a lábait, és a lábfejek mindig a padlóval párhuzamosan álljanak. Izgalmas lenne egy papírrobotok közti küzdelem, különösen ha ragasztót, gyufát vagy ollót is a kezükbe lehetne adni. Az igaz, hogy kár lenne elvesztegetni a megépítésükbe fektetett energiát, de egyrészt a papír alkatrészek viszonylag könnyen pótolhatók, másrészt – a bolti műanyag robotokkal ellentétben – ezek a szerkezetek lebomlanak, hulladékként kevésbé károsítják a környezetünket.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.