Hogy mi is a passzívház? Milyen anyagokat használunk? Hogyan épül? Többek között erre ad választ a 2011. február 17-én, a Tetők-Falak-Homlokzatok+Energetika kiállítás keretében megrendezésre kerülő IV. Magyar Passzívház Konferencia.

Paszívház konferencia, bemutató – Így épül az első passzívház közintézmény is

Hogy mi is a passzívház? Milyen anyagokat használunk? Hogyan épül? Többek között erre ad választ a 2011. február 17-én, a Tetők-Falak-Homlokzatok+Energetika kiállítás keretében megrendezésre kerülő IV. Magyar Passzívház Konferencia.

Ilyen még nem volt! A passzívházak gyakorlati megvalósításának bemutatása ÉLŐBEN, helyszínen épített szerkezeteken. A konferencia négy helyen, szekciókra bontva, négy téma –  passzívház  falszerkezetek hőszigetelése,  passzívház  szerkezetek légzárása,  passzívházas szilikát és szerelt építésmódok, passzívházak épületgépészete – kivitelezési részleteit forgószínpad-szerűen mutatja be. Az egyes helyszíneken 1:1 léptékű modelleken különböző építési megoldásokat ismerhetnek meg az érdeklődők.

Itt lesznek barátaink, a Nem adom fel Alapitvány képviselői is, akik egy passzívház lakóotthon épitesét határozták el, és megvalósítása érdekében szervezték tavalyi Jobb velünk a világ! nagysikerű koncertjüket. A ház Óbudán a Zöld Kuckó nevet fogja viselni, melyet egy szavazáson választottak ki, és melynek épülését a Magyar Passzívház Szövetség/MAPASZ tagsága szakmai tudásával segíti.
“Ez egy fogyatékossággal élő fiatalok által életre hívott, alulról szerveződő program, amely bebizonyítja, hogy a hátrányban élők és a sérültek is képesek arra, hogy példát mutassanak a társadalomnak” – mondta Papp Szabolcs, a Jobb velünk a világ! rendezvény szóvivője, aki maga is kerekesszékkel közlekedik. “A passzívház nagyon fontos lehetőség a lakóotthonok és más szociális intézmények fenntarthatósága szempontjából.

Ugyanakkor egyfajta iránymutatás is abban, hogy aki a közös nemzeti vagyonból segítséget kap, például mert a sérült, vagy szociálisan hátrányos helyzetű, azoknak arra kell törekedniük, hogy minél kisebb terhet jelentsenek a társadalom számára, és minél több mindent tudjanak a saját lehetőségeik, erejük szerint megoldani.”
Aki ellátogat hozzánk, az ízelítőt kap, hogyan, milyen anyagokkal, technológiával épülhet meg a lakóotthon?
Szeretnénk bemutatni a passzívház építés folyamatát, megmutatni annak csínját-binját, gondolkodásra késztetni és közvetíteni a környezettudatos építési megoldásokat.

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.