Probléma megoldva. Költözzünk egy másik bolygóra!

GJ 1214b. Jó, nem annyira hangulatos, mint otthonunk, a Föld, de ez a neve a csillagászok által újonnan felfedezett bolygónak, amely úgy tűnik, hogy háromnegyed részében víz és jég, egynegyedében pedig szikla.

Tehát akár alkalmas lenne, ha evakuálni kellene a Földet.
A Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ közleménye szerint elképzelhető, hogy az új bolygó légkörében gázok is találhatók.

Ez mind szép és jó, kivéve, hogy a bolygó hőmérséklete a becslések szerint 280 °C és 120 °C között van. Globális felmelegedés? Csak olaj a tűzre…  Arról nem is beszélve, hogy körülbelül 42 fényévre van. Hol van ilyenkor a fénysebesség, amikor szükség lenne rá?

Szóval, mindent egybevetve, úgy néz ki, kicsit több ideig kell a Földön maradnunk. Így lesz időnk szembesülni azzal, amit nem olyan sok idő alatt sikerült tönkretenni. És ez ellen sem a COP15, sem magában az ENSZ, vagy az Obama vezetés nem tehet semmit. De mi annál inkább, mégpedig úgy, hogy vigyázunk egyetlen otthonunkra.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.