Százezrek maradtak áram nélkül New York környékén az ítéletidő miatt

Az orkánerejű szélvihar és a heves esőzés miatt egy időre több százezer ember számára szakadt meg az áramellátás New York térségében – jelentette internetes oldalán vasárnap a The New York Times.

A New Jersey szövetségi állambeli Teaneckben két embert kidőlő fa ütött agyon. Az Atlanti-óceán partján fekvő Ocean Grove tengeri fürdőhelyen egy tűzvészben több történelmi épület megsemmisült.
A légi közlekedésben késések történtek. A heves szél miatt leállt a New York és Philadelphia közötti vonatközlekedés is. Az ítéletidő befolyással volt a regionális vasúti közlekedésre, a New York-i metró egyes szakaszaira és a közúti közlekedésre egyaránt. Négy óra hosszára leálltak a szárazföld és a szigetek között közlekedő kompok is. A Con Ed elektromos szolgáltató nem tudta megmondani, hogy mikor áll teljesen helyre az áramszolgáltatás, de vasárnapra a helyzet javulását ígérte.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.