Szexellenes erdőirtás

Hatezer fát vágtak ki Nagy-Britanniában, hogy ne szolgálhassanak alkalmi szexhelyül egy autóút mentén.

A 12 hektárnyi letarolt erdősáv Darwen városának közelében van. Az indoklásban ugyan az is szerepel, hogy a fák öregek voltak, kidőlésükkel fenyegették a közlekedés biztonságát, ám a rendőrség elismerte, hogy a szabadtéri légyottok ritkítása is célként fogalmazódott meg. Akik még mindig pásztorórázni akarnak, azok mostantól húsz méter széles, tuskókkal, gyökércsonkokkal nehezített terepen kénytelenek átbukdácsolni a fák takarásáig.
Az erdőirtást még a madarak párzási időszaka előtt végezték el. A területet újratelepítik fákkal. Környezetvédők ennek ellenére esztelennek minősítették az irtást – adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Ajánlott tartalom

A gazdák személyesen mondhatják el véleményüket az Európai Bizottságnak

Az Agrárminisztérium (AM) minden lehetséges eszközzel küzd Brüsszelben a Közös Agrárpolitika uniós szabályainak egyszerűsítéséért. Most a gazdálkodókon a sor, hogy közvetlenül jelezzék egy uniós online felmérés keretében Brüsszel felé, hogy a támogatásokhoz kapcsolódó mely eljárások és szabályok kapcsán ütköznek nehézségekbe, mely terheket érzik a legsúlyosabbnak - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.