Több ezer szentesi diák biciklizett az Autómentes Napon

Több ezer kerékpáros szelte át Szentest szerda délután; a város a Legrand Zrt.-vel közös biciklizést szervezett az iskolásoknak, ezzel csatlakozva az Autómentes Naphoz.

Az érdekelődés óriási volt, hiszen több mint kétezer ötszázan pattantak a kétkerekűek nyergébe, s karikáztak be a cég telephelyétől egészen a városi sportcsarnokhoz. A gyermekeket pedagógusok, szülők kísérték, ezzel bár az iskolásoknak szólt a felhívás, környezetüket is megmozgatták – mondta el a szervező Ludányiné Ternai Szilvia az MTI-nek.
Miután a rendőrség teljes útzárt rendelt el, délután kettő óra körül elindulhatott a menet, melynek élén a város polgármestere Szirbik Imre mellett, Károlyi László, a cég vezérigazgatója tekert, szorosan mögöttük pedig Cseuz László tanár, aki már több olimpiát megjárt a kerékpárjával.
A legtöbben, a nevezési adatok szerint mintegy nyolcszázan a Koszta József Általános Iskola tanulói voltak, őket mintegy hatszáz résztvevővel a Református Általános Iskola diákjai követték, s harmadik helyezett a Petőfi Sándor Általános Iskola lett háromszáz kerékpárossal.
A közös mulatság után a Legrand Zrt. pénzjutalomban részesítette a résztvevő iskolákat, és miután ilyen nagy létszámban vettek részt a diákok a programban, Károlyi László vezérigazgató úgy döntött, mindegyik intézményt megjutalmazza. Így öt iskola kapott 50 ezer forintos támogatást sportszer vásárlásra, míg a harmadik helyezett 100 ezer a második 150 ezer és az első helyezett 200 ezer forintos támogatást.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.