Autómentes nap – Kerékpáros P+R parkolók Hajdúböszörményben

Száz darab korszerű és időtálló, fémből készült kerékpártárolót adtak át szerdán Hajdúböszörményben a helyi buszpályaudvar mellett az autómentes világnap alkalmából.

A kerékpártárolók a buszpályaudvar közvetlen közelében, kisebb egységekben helyezkednek el, elkerülendő a zsúfoltságot. Hajdúböszörményben a település szerkezetéből is adódóan igen nagy számban járnak az emberek kerékpárral munkába, illetve a buszpályaudvarra, ahonnan a nagyobb városok is elérhetők – mondta el Kathi Imre, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője az MTI-nek.
Mivel nagyon sok hajdúböszörményi lakos dolgozik és tanul a környező városokban, főleg Debrecenben, így a buszpályaudvar környéke az utazók kerékpárjaitól rendkívül zsúfolt. Problémát okozott az is, sokan a nemrég átadott új templomkerítéshez láncolják kétkerekűiket – tette hozzá.  Az autómentes világnap alkalmából Nagy Antal János, az utcabútorokat is gyártó NAGÉV Kft. ügyvezető igazgatója, Hajdúböszörmény díszpolgára ajándékozta a városiaknak az új tárolót, amelyel kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés.

Kathi Imre közölte, hogy az önkormányzat támogatást nyert további négy kilométer kerékpárút megépítésére. A heteken belül kezdődő munkálatok végeztével a kerékpárút-hálózat Hajdúböszörményben a duplájára fog nőni, érintve a város szinte minden részét.  A városban az autómentes napon egész napos programokat tartottak, egyebek mellett aszfaltrajz-versennyel, közös futással, Kresz-vetélkedővel és a hagyományos kerékpáros felvonulással Hajdúböszörmény nagykörútján.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.