Többfunkciós tantermek,energiatakarékos fűtésrendszer a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban

Többfunkciós, akadálymentesen megközelíthető tantermeket alakítottak ki, energiatakarékos fűtési rendszert vezettek be, s megteremtették a szelektív hulladékgyűjtés feltételeit is a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban befejeződött 220 millió forintos beruházás keretében – közölte Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát pénteken sajtótájékoztatón Pannonhalmán.

A fejlesztéshez 195 millió forintot nyert a főapátság a Nyugat-dunántúli Operaív Programban. Az önrészt és az építkezés során felmerülő többlet költséget a főapátság vállalta – mondta a főpap.
“Az infrastrukturális fejlesztés tiszteletadás a 71 éves iskolának, s kifejezése a jövőbe vetett hitünknek” – hangoztatta Várszegi Asztrik.

Hardi Titusz iskolaigazgató rámutatott: külön hangsúlyt helyeztek arra, hogy a tantermek és a kollégiumi szobák a sajátos nevelési igényű diákok számára is elérhetőek legyenek az esélyegyenlőség szellemében.
Az igazgató kiemelte az idegen nyelvi és a számítástechnikai termek magas színvonalú technikai felszereltségét. Kitért arra is, hogy a kiegyensúlyozott csoportmunkát, a szakkörök tevékenységét a fejlesztés keretében kialakított kisebb méretű szobák biztosítják.
” Hit a régiben, bátorság az újra, ez Pannonhalma titka ” – mondta Hardi Titusz. Hozzátette: a korszerű tudáshoz hagyomány és újítás kell. Ennek jegyében valósították meg az intézmény infrastrukturális fejlesztését – mondta.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).