Többszörösen zöld ház

Saigonban, Vietnamban járunk egy négyszintes családi házban,melynek különlegességét az adja, hogy az utcafront felőli homlokzata gyakorlatilag egy minidzsungel. A Stacking Green House-t Vo Trong Nghia tervezte lakóház céljára.

Az épület homlokzatán elhelyezett kiskertek egyrészt lenyűgöző látványt nyújtanak úgy kívülről, mint belülről nézve, másrészt egyéb hasznos gyakorlati funkciót is betöltenek. A gigantikus virágládának látszó betonteknőkben cseperedő növények és a tetőkert megszűrik az utca zaját, porát, és egyben klimatizálják is az épületet, így az energiaszámlát is jelentősen csökkentik. Arról nem szólt a fáma, hogy a kertészek hogyan férnek hozzá a kertekhez, de a locsolást automata öntözőrendszerre bízták, írja az artinterior.blog.hu.

-

-

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.