Tornádó pusztított a Twister helyszínén

Az élet másolta a mozit: valódi tornádó pusztított azon a fairfaxi farmon, amely annak idején a Twister című katasztrófafilm egyik helyszíne volt.

Mint idősebb J. Berry Harrison, a farm tulajdonosa a hét végén elmondta: a forgószél is éppen azt az útvonalat követte, amelyet a 14 évvel ezelőtti film tornádója. Akkor a Helen Hunt alakította “viharvadász” kocsijával versenyzett a nyomában vágtató viharral, és  végül az út fölött átívelő híd alatt talált menedéket a tőle válófélben lévő férjével, aki televíziós időjárásjós.

Az igazi forgószél az Oklahoma Citytől 190 kilométerre északkeletre fekvő farmon két házat, öt istállót, két silót, egy lovat és mezőgazdasági eszközöket pusztított el. Hozzátartozóinak nem esett baja a tornádóban – mesélte a gazda -, fia és annak családja az egyik házban vészeltek át a természeti csapást. Közlése szerint az épület falai kitartottak ugyan, de tetejét lekapta a szél.
A Jan de Bont rendezte Twister 1997-ben Bafta-díjat kapott azóta is idézett látványeffektusaiért.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.