Az AEG-Electrolux 2 új modellel jelent meg a magyar piacon.

Új, felső kategóriás, TFT kijelzős indukciós főzőlapok a magyar piacon

Az AEG-Electrolux 2 új modellel jelent meg a magyar piacon.

A tovább fejlesztett MaxiSenseTM indukciós főzőlapok egy un. MaxiSight® TFT kijelzőt kaptak, mely az összes aktivált funkciót piktogramok segítségével jelzi, a hagyományos főzőlapoknál használt LED jelzőfények helyett. Az új kijelzővel minden eddiginél rugalmasabb és átláthatóbb a vezérlés, főzés közben.

Az indukciós technológiát először a professzionális konyhákban használták, ahol a szakácsok számára elengedhetetlen a hőeloszlás és a hőfok teljes felügyelete, legyen szó akár a hal lassú párolásáról, a hús gyors pirításáról vagy a csokoládé óvatos megolvasztásáról. A MaxiSense™ azoknak a fogyasztóknak készült, akik hasonló professzionális eredményre vágynak otthon is.

Az új kezelőfelületen kialakított színes, MaxiSight® TFT kijelzőről egyszerűen leolvasható, hogy melyik főzőzónán mi történik. A piktogramok megmutatják, hogy az egyes főzőzónák mikor lettek aktiválva, melyik hőmérséklet-fokozaton üzemelnek az adott pillanatban, és hogy mennyi idő van még hátra a beprogramozott főzési időből. Ezek az információk segítik a szakácsot abban, hogy gyorsan és pontosan felmérje, hogy áll a főzés folyamata.

A MaxiSense™ indukciós főzőlapok DirectTouch vezérlője tovább növeli a termékek versenytársakkal szembeni előnyét, mivel ez a rendszer emeli az amúgy is precíz hőmérséklet vezérlés szintjét. A DirectTouch segítségével minden zónához egyetlen érintéssel kiválasztható a teljesítményszint a hagyományos indukciós főzőlapoknál alkalmazott ismételt érintések helyett. Ezután az ujj finom csúsztatásával elvégezhető a finomhangolás.

Vannak olyan ételek, melyeknél nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletszabályozásra a tökéletes íz-élmény elérése érdekében. A finomhangolás azonban olyan hihetetlenül precíz, hogy akár vízfürdő nélkül is lehet csokoládét olvasztani a MaxiSense™ főzőlapon. Ugyanakkor, az indukciós technológiának köszönhetően szinte azonnal képes felforrósodni az edény, így másodpercek alatt készen állhat hús vagy hal pirítására.

Az indukciós technológiáról:

Az indukciós technológia rendkívül pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé, mert a hőt egyenesen az edényben fejleszti. A főzőlap üvegfelülete alatt elhelyezkedő elektromágnes egy erőteret hoz létre, amely közvetlenül magát az edényt melegíti fel (szaknyelven ezt a folyamatot „Joule-hatásnak” hívják). Mivel a hő az edényben keletkezik, a hőmérsékletváltozás azonnal érezhető főzés közben. Így nem kell levenni az edényt a főzőlapról, ha annak tartalma éppen kifutna.

Az indukciós technológia egy további előnye a biztonság. Azáltal, hogy maga a főzőlap nem melegszik fel, az edényt körülvevő terület biztonságos marad (nem égeti meg a kezet), és az edény alatt lévő maradék hő gyorsan eloszlik. Továbbá, ha nincs edény a főzőlapon, a főzőzónák nem melegszenek fel még akkor sem, ha azok be vannak kapcsolva.

Az indukciós főzés során nem kell először a főzőfelületet felmelegíteni, így a készülék rendkívül energia hatékony. Az indukciós főzőlapok érzékelik, hogy van-e edény a főzőzónában, és ha igen, mekkora a mérete. Csak az edény alja melegszik fel, nem pedig a főzőzóna teljes felülete. Amint levesszük az edényt a főzőlapról, megszűnik az energiamező, és nincs több energiafelhasználás. A MaxiSense™ főzőlapokban ráadásul van még egy energiatakarékos időzítő, amely a visszamaradt hőt érzékelve korábban kikapcsolja a készüléket, így az éppen főzött étel számára még elegendő energiát biztosít, de takarékosan működik.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.