Új típusú elektromos meghajtású autót konstruált egy japán cég: a jármű minden kerekét külön motor hajtja és több mint 300 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

Új típusú elektromos autót mutattak be Japánban

Új típusú elektromos meghajtású autót konstruált egy japán cég: a jármű minden kerekét külön motor hajtja és több mint 300 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

A SIM-Drive cég, amelyet az autó tervezője, Simizu Hirosi professzor alapított, 2013-ig szeretné elkészíteni a prototípus sorozatgyártásra alkalmas változatát. A szerdai sajtóbemutatón elmondták: a nagyobb teljesítmény egyfelől a kerekekbe helyezett motoroknak, másrészt az igen könnyű karosszériának köszönhető. A tesztelés során a villanyautó egyetlen feltöltéssel 333 kilométert tett meg. A modell kidolgozására irányuló projektet 34 japán autóipari cég és más gazdasági szervezet támogatta, köztük szerepel a Mitsubishi, az Isuzu, a Tepco energiaszolgáltató és az IHI nehézipari cég. A jármű tervezői vállalkozót keresnek a sorozatgyártásra.

A SIM-Drive megkezdte a munkát egy másik elektromos autó prototípusán is – közölte a cég egyik illetékese. Az utóbbi projekt támogatói között megtalálható a francia PSA Peugeot-Citroen, valamint a Dassault Systemes is, amely szimulációs technikák kidolgozására specializálódott. A japán autóipar több cége is a teljesen elektromos meghajtással közlekedő járművekben keresi az autóipar jövőjét. A Nissan 2010-ben dobta piacra Leaf nevű modelljét, amely elvben 160 kilométert is megtehet egyetlen feltöltéssel. Ez lehetővé teszi már a mindennapos városi használatot, de a típus elterjedését fékezi az, hogy még kevés akkumulátor-feltöltő állomás áll rendelkezésre – és ma még az akkumulátor is igen drága.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.