Vietnami óvoda a jövőért: napkollektor-zöldtető és zöldségtermesztés

A Farming Kindergarten 3800 négyzetméteren terül el Vietnamban, a mezőgazdasági óvodát a Vo Trong Nghia Architects tervezte, egy elképesztő építészeti projekt keretében próbálja visszaadni a tudást az embereknek.

Vietnam a történelmileg mezőgazdasággal foglalkozó országok közé tartozik, ahol az emberek viszonyulása a természethez gyorsan változik. A Bien Hoa, Dong Nai-ban található kortárs óvoda arra törekszik, hogy két rendkívül fontos tevékenységet támogasson: a tanulást és az élelmiszer előállítását.

Az óvoda egy hatalmas gyár mellett helyezkedik el, ahol azok a szülők dolgoznak, akiknek a gyerekei az oviba járnak, mintegy 500 gyermekről van szó. Annak érdekében, hogy elmélyítsék a kapcsolatot a környezettel és a természettel az óvoda rendelkezik egy olyan összefüggő zöldtetővel, ahol a gyerekek számára játszóteret alakítottak ki és mezőgazdasági tapasztalatot szerezhetnek abban a kísérleti veteményeskertben, ahol öt különböző zöldséget termesztenek 200 nm-en.

-

Az épület célja, hogy maximalizálja a fény és a friss levegő beáramlását, a modern óvoda szigetelt a zöld tetővel, és a zöld homlokzat beárnyékolja a belső tereket. Napkollektoros vízmelegítőt használnak és az újrahasznosított szennyvizet pedig a közeli gyárban használják öntözésre és WC öblítésre. Minden környezetbarát funkció megjelenik annak érdekében, hogy részt vállaljanak a gyermekek nevelésében.

-

forrás: kp.hu

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.