Hidrogénüzemű mobiltelefon-töltő

Hidrogénnel üzemeltetett mobiltelefon-töltőt mutattak be tajvani tudósok. A környezetbarát eszköz egy újabb előrelépés ahhoz, hogy Tajvan a “zöld technológiák” egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Egy átlagos mobiltelefont az új töltővel 2 óra alatt lehet feltölteni – közölték a hszincsui (Hsinchu) ipartechnológiai kutatóintézet munkatársai.
A fejlesztők szerint a környezetkímélő, megújuló energiaforrásként használható hidrogénnel töltött telefonok várhatóan 2012-től váltják le a jelenleg használatos technológiát.
Az új töltő kulcsfontosságú a tajvani űrambíciók megvalósításában is, mivel pusztán saját erőből, alternatív energiaforrások felhasználásával kívánnak az űrbe jutni – mondta Je Huj-csing (Yeh Hui-ching) a tajvani gazdasági minisztérium energiaügyi osztályának vezetője.
“A kormány reményei szerint a megújuló energiákkal foglalkozó nemzetközi iparban a hidrogén üzemanyagcellák terén elért eredményeivel Tajvan meghatározó szereplővé válhat” – hangsúlyozta Je.
A tajvani tudósok nagy reményekkel tekintenek a hidrogénnel végzett kísérletek felé, mert a több mint 23 millió lakossal rendelkező sziget energiaszükségleteinek jelenleg 98 százaléka importból származik.

Ajánlott tartalom

Az EU egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő csütörtökön.