Íme a környezetbarát gyerekülés

Korábban már értekeztünk környezetbarát bútorok előnyeiről, de a Paper Tiger kartonpapírból készült gyerekülése egyedülálló.

Túlmegy a hagyományos székeken, és egész egyszerűen környezetbarát. Növésben lévő gyermekeknek bármit is gyártani hírhedten pazarló azon egyszerű tény végett, hogy a gyermekek kinövik azokat. Sokan pedig nem szeretnek használt dolgokat vásárolni gyerekeiknek. Ez a karton babaülés újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készül, amelyek elég kemények ahhoz, hogy elbírjanak egy kisgyermekkel.

A kartonból készült babaszék könnyű és könnyen szállítható – sokkal könnyebb, mint a nehezebb, hagyományos társai. Az összehajtogatott széket bárhol lehet tárolni.
A karton babaülés egyik hátránya, hogy az élettartama rövidebb, mint a hagyományos műanyagüléseknek – amelyek kibírják a tea és spagettis, paradicsomos ebéd baleseteket is. De mivel használt anyagról van szó – hiszen a karton babaüléseket újra és újra fel lehet használni – még mindig sokkal barátságosabbak a környezetet tekintve, mint a műanyag székek- akkor is, ha a végén le kell cserélni.

Paper Tiger, a kartonból készült babaszék gyártója egy ausztrál székhelyű cég, melyet a tervező Dan Anthony alapított. Az innovatív szék mellett, a cég több más karton bútor darabot is készít, melyek azt mutatják, hogy a környezetbarát alternatíva a gyakorlatban praktikus is lehet.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.