iPhone tok túlélőknek

Ha egy reggel egy lakatlan szigeten ébredsz, vagy hajótörést szenvedsz az óceán közepén, a Snow Lizard Products újdonsága megmentheti az életed, írja a nexgadget.com.

Az AQUA TEK S névre keresztelt, masszív, vízálló, napelemekkel borított és terepszínű telefontartó a mobiltokok pánikszobája. Hat méterig vízálló, gumibetétes, kemény polikarbonát váza pedig meghosszabbítja a telefon életét az ügyetlen és/vagy adrenalin-függő tulajdonosok kezében is. Akkumulátoros, a tokba épített napelemeknek köszönhetően pedig egyéb energiaforrás híján is feltölti a telefont. „Az iPhone nagyszerű találmány, de túl törékeny azoknak, akik mozgalmasabb életet élnek” – mondta Andreas Haase, az AQUA TEK S fejlesztőcsapatának egyik tagja. „Az AQUA TEK S a tökéletes megoldás hegymászóknak, vadvízi túrázóknak, szörfösöknek.

” A tervezők cselesen a leendő felhasználókhoz fordultak az ötlet finanszírozásával: a gyártás elindításához szükséges 75 000 dollárt, azaz mintegy 16 millió forintot felajánlásokból kívánják összeszedni, amihez egyébként már „csak” kétmillió hiányzik. A kickstarter.com weboldalon keresztül leadott adományokkal a kalandos életvitelű kütyürajongók is hozzájárulhatnak a mindentudó telefontartó megszületéséhez. A tok előreláthatóan 30 000 forint körüli áron kerülhet majd forgalomba.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.