A METRO Csoport segít Haitinak

A német kereskedelmi cég 125 tonna adományt juttat el

Az első szállító-repülőgép ma száll fel az adományokkal, mely a földrengés károsultjait segíti
A METRO csoport a vállalat történetének egyik legnagyobb adományára készül. A METRO csoport repülőgépét Dr. Eckhard Cordes úr a METRO Csoport vezérigazgatója indítja útnak a mai napon, azzal az adománycsomaggal, amit a vállalat a haiti földrengés károsultjainak küld. A másik repülőgép március elején indul Haitire. A csomagban található, több mint 125 tonna adomány a Metro Cash & Carry, Real, Media Markt és Saturn, illetve a Galeria Kaufhof és a METRO Group Asset Management által felajánlott termékek. A vállalatnál korábban nem volt példa az értékesítési láncok közötti ilyen mértékű együttműködésre egy jó ügy érdekében. Az adomány teljes értéke: egy millió euró.

“A pusztítás képei, és a szenvedő haiti emberek látványa mélyen megérintett bennünket”, mondta Dr. Eckhard Cordes, a METRO Csoport vezérigazgatója. “Nem akartunk csak állni és bámulni, segíteni akartunk. Haiti még sokáig fog szenvedni a földrengés következményeitől. Ezért még inkább kötelességünknek érezzük, hogy hozzájáruljunk az újjáépítéshez.” mondta Dr. Cordes kifejezve a METRO Csoport munkavállalóinak is spontán hozzáállását és elkötelezettségét a jó ügy iránt. „Nekünk nem kellett kérni a segítséget, nálunk mindenki önként jelentkezett.“
A METRO Csoport a szállítmány összeállításához Németország legnagyobb kereskedelmi cége a Welthungerhilfe szervezet segítségét kérte. Ez a non-profit szervezet egy listát készített arról, hogy a január 13-ai földrengés túlélőinek mire van sürgősen szüksége. A Welthungerhilfe vállalja az adományok szétosztását Haitin. Így tudjuk biztosítani, hogy az adományok valóban közvetlenül a rászorulókhoz jussanak el. “Ez az együttműködés igazán rendkívüli”, mondta Bärbel Dieckmann, a Welthungerhilfe elnöke. “Mi tudjuk, hogy az embereknek mire van szüksége és garantáljuk, hogy eljuttatjuk a rászorulóknak. A METRO Csoport biztosítja az adományt és a szállítást is.”

A METRO Csoporthoz tartozó értékesítési láncok összefogásában az alábbi termékek jutnak el a rászorulókhoz: a Metro Cash & Carry jóvoltából, 200 sátor, 8,000 műanyag ponyva, 4,000 kapa és egyéb eszköz illetve 15,000 db evőeszközkészlet. A Real személyes higiénés termékeket juttat el, pl. 36000 db szappant és 15,000 fogkefét, eldobható borotvákat – valamint 3,000 futball labdát is a gyermekek részére. A Galeria Kaufhof áruházak 4,000 db főzőedényt, 3,000 takarót és iskolaszereket, iskolatáskákat, írótömböket, tollakat küldenek. A Media Markt és Saturn lánc 8,000 db elemlámpát és számos műholdas telefont küld. A METRO Csoport ingatlan cége az Asset Management pedig több mint 20 dízel aggregátort küld.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.