Brigitte Bardot a bikák mellett

Brigitte Bardot francia színésznő hazájában is a bikaviadalok betiltását sürgeti, miután a hét közepén a katalán parlament hasonló tiltás mellett döntött, elsőként Spanyolország fő, ibériai területének régiói közül.

Az elkötelezett állatvédőként is ismert Bardot már a katalóniai kampányban is kivette a részét, s az északspanyol tartomány történelmi döntése után most Franciaországban próbálja megragadni a kedvezőnek tűnő időpontot.
A francia parlamentben egy szocialista és egy konzervatív képviselő június elején közösen nyújtott be törvényjavaslatot a bika- és kakasviadalok betiltásáról. Bardot e javaslatot támogató írást juttatott el a kormányzó konzervatív UMP frakcióvezetőjének. A csütörtök este közzétett írás parlamenti vitát sürget a kérdésben.
A spanyol stílusú bikaviadalok a XIX. században kezdtek elterjedni Dél-Franciaországban. A viadalok legismertebb helyszínei Nîmes és Arles ókori római arénái, de sok más helyen is tartanak ilyen rendezvényeket az ország Földközi-tengertől Atlanti-óceánig terjedő déli részében.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.